Thursday, July 10, 2008

Sukimi Group

Official Opening Of A New Building In Kota Bharu

This new building in Jalan Telipot Kota Bharu will be officially opened by HRH The Sultan of Kelantan on 14th July 2008. The name on the building is Sukimi.
The entrance to the building.


The logo of the company infront of the building.


The companies under the group.

More report to follow after the opening ceremony.

Blog Directory - Blogged

18 comments:

rauhunt said...

Nampaknya Kelantan pun akan jadi negeri yang terkenal dengan minyak lepas ni.

Harap-harap kebajikan dan taraf ekonomi rakyat Kelantan menjadi salah satu agenda utama syarikat ini

Zawi said...

Rauhan,
Besar kemungkinan Sukimi Group akan memacu industri Oil n Gas di Kelantan. Khabarnya Pantai Senok akan menjadi alternatif hub bagi industri ini. Tunggu lah lapuran seterunya.

drizzter said...

Ayoh Awi buleh ejas kijo ngan Sukimi Group ko? Hehe .. puas doh weh kijo KL ni :-)

Zawi said...

Drizzter,
Apply dulu pahtu kita tengok lagu mana Ayoh Awi buleh tolong. Kijo ngan Syarikat hok tengah dok naik gini mesti penat sikit. Kalu sanggup baru boleh cuba. Kalu tengok pada expansion yang sedang berlaku memang banyak peluang pekerjaan. Cuba la risek risek dulu kerja apa yang sesuai ngan kepakaran you. Ayoh Awi ni tukang gambar jah.

kbguy said...

bagus lah.. at least ada sedikit kemajuan di kelantan. Thanks for the info. Maybe I'll visit them as see what's coming up next from Info. Mana tau, ada projek2 di Bachok..

Zawi said...

Lim,
You know Dato' Sukimi is from Wakaf Baru too. Go and see him la after all you are both from the same kampong. Mesti ada project di Pantai Senok Bachok tu.

nik_mazda said...

Alhamdulillah..apa yang ditunggu2 akan menjelma juga di Kelantan...Setelah merantau seluruh pelusuk Malaysia nih..ambo raso puah doh weh..nok kelik kijo tmpt sediri pulok...ambo raso naik bulu roma bilo Industri Oil & Gas ni akan dimajukan di Kelate..Syukur Alhamdulillah..

Nik,
Kerteh

Zawi said...

Nik,
Are you in O & G? Doakan agar cita cita anak Kelantan ini akan terlaksana. Tidak mustahil untuk ianya di laksanakan sekiranya Kerajaan Federal menyokong usaha murni ini.

mamadou said...

Assalamu'alaikum Ayoh Awi

satu lagi bukti kemampuan dan kebijaksanaan anak Kelantan. Sungguh teruja apakah keistimewaannya SUKIMI hinggakan Ayoh Awi siap memaparkan dalam blog. Mungkin dalam laporan akan datang akan menjawab persoalan saya

Terima kasih

Zawi said...

Mamadou,
Ada peluang nak balik Kelantan la :).

Raden Galoh said...

Salam pak...

I just enjoy looking at each photo and... I never know there are so many types of nasi.... interesting Pak!

Zawi said...

Dalilah,
You terlajak masuk blog lain la. Takpe I tau maksud you.

Anonymous said...

kl nk mtk keje situ nk hntr mana..emel dia xdak ko

Zawi said...

Anonymous,
Cuba la google website dia mungkin ada email syarikat itu disana.

aku scandal said...

kalu nk mitok intern situ bleh dop..kito malas nk g intern jauh2 kalu klate ade o n g gok..suh la die buko pluang utk bdk2 klate intern situ..bgs sket...

Anonymous said...

insyaAllah la..moga sukimi akan menjadi peneraju utama minyak kelak...bangga menjadi warga sukimi

Anonymous said...

memang

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.